Back to top

LB Knauf Szakmai Napok Kecskemét

Már hagyományosnak mondható módon, a Kossuthos diákok ismét szakmai fórumon képviseltették magukat.
Idei első építős szakmai napunkat Kecskeméten az LB Knauf rendezésében megrendezett seregszemlén tartottuk. Iskolánk igen jó partnerségi kapcsolatot épített ki piacvezető építőipari vállalkozásokkal, konszernekkel. Így az LB Knauffal is. Most is mint évekre visszamenőleg a Kecskeméti Gokart hotel adott helyszínt a szakma képviselőinek.

Az országos képzési turné részeként kétnapos rendezvénysorozaton a hidegburkoló valamint a kőműves terület szakemberei számára tartottak elméleti és gyakorlati képzést a szervező, mérnökei és alkalmazástechnikai szakemberei. A képzési naponként közel ötven gyakorló szakember és cégvezető megjelenése bizonyította a szakmai színvonalat. Iskolánk részéről a tízedik évfolyam burkoló és kőműves tanulói vettek részt.

Az általános marketing tevékenységen túl az LB Knauf nagy hangsúlyt fektetett a jogszabály és szabványismeretre illetve egy- egy műszaki probléma szakszerű megoldási lehetőségeire. Mindezt gyakorlati oldalról is megtámogatva, alkalmazástechnikai szakemberei látványos bemutató keretében szemléltették a javasolt megoldásokat. A megjelent érdeklődőket teljeskörű vendéglátásban részesültek. Az ebédet és egy rövid összefoglalót követően tesztírás és véleménykutatás következett. A résztvevők elismerő oklevelet és ajándékcsomagot kaptak a gyártótól.

A diákok pozitív visszajelzése alapján elmondható, hogy ismét egy értékes tapasztalattal bővült tanulóink szakmaisága.

Kecskemét 2020.01.28.

                                                                                                 Vidéki Attila

                                                                                                                                szaktanár / szervező