Back to top

A természettudományok népszerűsítéséért….

Online versenyek az Élményközpont szervezésében

 

Intézményünk a Bács-Kiskun Megyei TIT EFOP 3.3.6-17 jelű nyertes pályázata keretében bekapcsolódott a 2020-2021-es tanévben online formában megrendezésre kerülő tanulmányi versenyekbe. Ezek célja elsődlegesen a természettudományos tantárgyak iránti érdeklődés felkeltése volt. Mindezek mellett az oktatók érdekes tudásanyagot közvetítettek tanulóink számára a GOOGLE CLASSROOM felületén meghirdetett online kurzusokban. JÁRMŰÉPÍTÉS és JÁRMŰTECHNIKA tantárgyakból a 10/a osztály 11 tanulója kapcsolódott be az első fordulóba.  

A sikeres teljesítést követően a verseny szervezői 7 tanulót hívtak be a megyéből a döntőbe. Ebből 3 fő iskolánk 10/a osztályából került be. A diákok névsora: Budai Kevin László, Fejes Dávid és Gémes Nikolett.

Felkészítésükben nagy szerepet vállalt magára Domokos Sándor tanár úr, aki a szakmai hátteret biztosította, illetve kreatív ötletekkel látta el a tanulókat. A koordinálásban pedig Hideg János László vett részt osztályfőnöki szerepkörben. 

A döntőben érdekes projektfeladatot kell a tanulóknak teljesíteni.  Tészta felhasználásával kell egy-egy autóalkatrészt modellezniük, amit majd súlyterhelésnek is alá kell vetniük. A látványos kísérletről készült videókat egy online felületre kell feltölteniük, a projektfeladat leadási határideje 2021.május 20-a. 

Szintén a Bács-Kiskun Megyei TIT EFOP 3.3.6-17 jelű nyertes pályázata által kiírt, KÖRNYEZETVÉDELEM-BIOLÓGIA témakörben zajló online, kétfordulós versenybe és pályázati munkába kapcsolódtak be iskolánk kilencedikes technikumi évfolyamának diákjai.

 Közülük 9 fő a 9/a, 2 tanuló pedig a 9/b osztályba jár. 

Az első forduló eredményeként Ádám Dóra 9/a osztályos tanuló sikeresen továbbjutva képviselheti iskolánkat a verseny döntőjében. Itt a tudatos, fenntartható táplálkozás témakörében összeállított videót kell prezentálnia, amelynek "Kedvenc ételem életútja" a címe. A versenyzők munkáját a két osztály pedagógusa, Kapus György koordinálta és segítette.

A diákok és felkészítőik eredménye azért is dicséretre méltó, mert ezt a sikert az online oktatás minden előnye és nehézsége mellett együtt tudták produkálni a résztvevők.

 

Hideg János osztályfőnök

Kapus György oktató

Makra Flóra igazgatóhelyettes