Back to top

Versenyben a minősítésért

Olvashattuk a 2021. május 28-án a baja.hu weboldalon megjelent cikk címét, amelyből tájékozódhattunk a Szakma kiváló tanulója/Szakmai tantárgyi komplex verseny döntőjéről, amelyet a szakiskolai, illetve készségfejlesztő iskolai képzésben részt vevő diákoknak rendeztek.

Az eseménynek már hosszú évek óta hagyományosan a bajai Egyéges Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény ad otthont. Ezúttal az ország harminc szakiskolájából mintegy száz tanuló vágott neki a feladatoknak. 

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium számítógépes adatrögzítő képzésén tanuló Pető Anasztázia is a döntő egyik reménysége lehetett.

A versenyt 2 nap bonyolították: 28-án – pénteken – volt az írásbeli levél része a Word és az Excel program alkalmazásával 2,5 órán át; az alábbi fotó ezt mutatja be: 

29-ére maradt az ún. mestermunka – 90 percnyi időkerettel; elvárta a nívós munkát.

Szabadidőnkben – csoportvezetőnk irányításával jókora sétát tettünk Baja központjában, majd 9 állomáshelyre tervezett játékos sportvetélkedőn vehettünk részt. Tázi – a sportos egyéniség – osztott I. helyen végzett szegedi vetélytársával.

Nagyobb kihívást jelentett a szakmai megmérettetés, ahol 9.-ként végzett. 

Szokták megjegyezni: aki már döntőbe került, bizonyított. Ez igaz, de a hozzá vezető utat mindenki másként éli meg.

Tázival 16 komplex, 3,5 órás vizsgafeladatot oldottunk meg, és gyűrtük a szóbeli tételeket is. Kitartása, lelkesedése példaértékű. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött, még hozzáértőbben bánik a vizsgatételekkel, s a végső vizsgára készülve lehetőséget kapott arra, hogy társainak Ő magyarázza, értelmezze a fogósabb megoldásokat.

Elmondhatatlanul büszke vagyok helytállására, céltudatos magatartására. Kívánom, hogy mentalitásából, tartásából kis társai is merítsenek, adjon nekik alapot a jövőépítéshez ez a szakmai képzés!

 

Csenkiné Bihal Mária
felkészítő tanár

 

Forrás: http://baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/12947-versenyben-a-minosite...